Gemeenteraad vergadert over formatie, begroting en wateroverlast Keizerstraat

In de zomer van 2021 was de Keizerstraat ook overstroomd | Archieffoto
In de zomer van 2021 was de Keizerstraat ook overstroomd | Archieffoto
DEN HAAG - De gemeenteraad van Den Haag vergadert donderdag onder andere over het formatieproces, de begroting en wateroverlast in de Keizerstraat. De vergadering is vanaf 13.30 uur live te volgen via het tv-kanaal van Den Haag FM en via onze site en app.
De vijf partijen die in Den Haag onderhandelen over een nieuwe coalitie verwachten 'op korte termijn' een coalitieakkoord te kunnen presenteren. Dat laten D66, VVD, GroenLinks, CDA en PvdA in een verklaring weten. De laatste dagen waren de spanningen tussen de VVD en de andere partijen hoog opgelopen. Ondertussen neemt Piet Hein Donner (CDA), nog voor een akkoord is gesloten, afscheid als gespreksleider van de onderhandelingen. 'Ik hoop dat de politieke verantwoordelijkheid de doorslag geeft in plaats van partijbelangen', aldus Donner. De raad debatteert over de brief van Donner.
Omdat er nog geen coalitieakkoord ligt, is er ook nog geen inhoudelijke begroting voor de komende jaren. De gemeente stelde daarom voor om een technische begroting op te stellen. Maar uiteindelijk is er in een gesprek met de provincie afgesproken dat de gemeente extra tijd krijgt om een volwaardige begroting inclusief nieuw beleid (coalitieakkoord) te maken. Voorwaarde is wel dat de provincie voldoende tijd heeft om de begroting te beoordelen. Over dit proces wordt ook door de raad vergaderd.

Aanpak wateroverlast Keizerstraat

Ondernemers uit de Keizerstraat op Scheveningen zijn boos op de gemeente. Binnenkort starten er rondom en in de winkelstraat werkzaamheden om incidentele wateroverlast te voorkomen en dat zal volgens de ondernemers flinke gevolgen hebben.
Bij hele heftige regenval kan het voorkomen dat de Keizerstraat op Scheveningen overstroomd. Vorige zomer en ook in juni 2020 gebeurde dit. Daarvoor gebeurde het acht jaar lang niet. De gemeente wil dit incidentele probleem nu aanpakken en daarvoor moet de Keizerstraat flink op de schop. Vanaf januari 2023 zal de winkelstraat in fases van gevel tot gevel worden opengebroken om onder de grond een waterinfiltratiesysteem aan te leggen. De PVV en D66 hebben hierover vragen gesteld aan het college, die door de gemeente zijn beantwoord. Tijdens de raadsvergadering zullen de partijen reageren op deze beantwoording.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!