Uittips Den Haag: Festival Trek, Oogstfeest Zuidwest en natuurspeurtocht bij de Dierenambulance

© TREK Festival
DEN HAAG - Van een foodfestival en een groot feest in Zuidwest, tot Open Monumentendag, een speurtocht bij de Dierenambulance en meerdere muziekevenementen. Je hoeft je dit weekend niet te vervelen in de stad. Dit is er allemaal in Den Haag te doen in het weekend van 9, 10 en 11 september.

Festival Trek

Het Westbroekpark staat dit weekend weer vol met foodtrucks tijdens Festival Trek. Het park wordt omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant. Ook zijn er optredens van jonge theatermakers en muzikanten. Een theaterkaravaan trekt door het park om jullie te vermaken en oude kermisklassiekers zorgen voor het grootste plezier. Zodra de avond valt wordt de dag dansend afgesloten met de beste funk, soul en dance hits uit de eighties.
Het foodfestival begint op vrijdag en duurt tot en met zondag. Lees meer over Trek op deze site.

Open Monumentendag

Van het beklimmen van de Haagse Toren tot binnenkijken bij De Tempel of Gymnasium Haganum, tijdens Open Monumentendag gaan verschillende monumenten gratis open voor publiek. In Den Haag zijn dit weekend 83 monumenten te bezoeken.
Ook kun je dit weekend een ritje maken met historische trams uit de jaren 1911-1964 en is het Haags Openbaar Vervoer Museum gratis te bezoeken.
Bekijk op de site van Open Monumentendag waar je allemaal naar binnen kan.
© Haags Openbaar Vervoer Museum

Speurtocht verjaardag Dierenambulance

Feest bij de Haagse Dierenambulance. Ze bestaan 50 jaar en dat vieren ze dit najaar. Op zaterdag 10 september kunnen kinderen een natuurspeurtocht doen. 'Kinderen krijgen een kijkje achter de schermen, zowel in onze ambulance als bij Vogelopvang De Wulp en Egelopvang Den Haag. Kinderen die zien hoe en waarom dieren opvangen en verzorgd worden, zullen zelf sneller met respect met dieren en hun omgeving omgaan', zegt Linette Eveleens van de Dierenambulance.
De speurtocht is vier kilometer lang. Onderweg komen ze allerlei vragen en opdrachten tegen over dieren, daarmee maken ze kans op een prijs.
Op deze site van de Dierenambulance vind je meer informatie.
De Natuurspeurtocht | Afbeelding: Dierenambulance Den Haag
De Natuurspeurtocht | Afbeelding: Dierenambulance Den Haag

Gnawa Festival

Vijf dagen lang treden Gnawa-artiesten uit Nederland, Marokko, België en de Verenigde Staten op in Den Haag. Gnawa bestaat uit Marokkaanse en West-Afrikaanse islamitische religieuze liederen en dans. Het combineert erfgoed met rituele poëzie met traditionele muziek en dans
Van 8 tot en met 11 september staan ze in Amare, Korzo, Paard en Het Nationale Theater. Lees hier meer over het Gnawa Festival.

Tong Tong Fair

Het is het laatste weekend van de Tong Tong Fair op het Malieveld. Van dans- en muziekvoorstellingen, boekpresentaties, interviews, kookdemonstraties en uiteraard verschillende proeverijen uit de Indonesische streekkeukens, er is weer van alles te doen tijdens de Tong Tong Fair.
Het volledige programma vind je op de website van de Tong Tong Fair.

Chinees Maanfeest

Na twee jaar is er op zaterdag 10 september weer een heus Chinees Maanfeest op het Rabbijn Maarsenplein, zoals dat voorheen ook plaatsvond. Er komen tal van leuke en gezellige activiteiten aan bod: Chinese zang- en dansoptredens, live muziek, kinderactiviteiten, dance muziek met DJ, workshops, Asian streetfood, braderie en loterij. Een reuze gezellig cultureel evenement voor jong en oud.
Meer info vind je op de site van China Town Den Haag.
Eigen foto
Eigen foto

Concert voor Transvaal

Het Residentie Orkest gaat zondag op bezoek in Transvaal. Drie top muzikanten spelen tijdens het Concert voor Transvaal op piano, viool en cello. Met het concert presenteert het Residentie Orkest zich aan de wijk. 'Muziek brengt mensen samen, stimuleert ontmoeten en betrokkenheid bij elkaar en de stad', aldus de organisatie.
Het concert in Juliana Plaza is gratis en duurt van 15.00 tot 16.00 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@julianaplaza.nl.
© Juliana Plaza

Oogstfeest XL

Zuidwest is zaterdag een en al gezelligheid tijdens het Oogstfeest XL. Op maar liefst zeven locaties is er van alles te doen, zoals een buurtpicknick, kleurfeest en wereldmuziek van Metsäkukkia. Ook kunnen kinderen onder begeleiding van de Haagse Boomtoppers bomen beklimmen of een workshop volgen om wildplukpesto te maken. Hagenaar Frank Kanhai organiseert om 16.00 uur een wandeling door Zuidwest vanaf de MengelMoestuin die eindigt op de locatie van het slotfeest.
'Het is fantastisch om te zien hoeveel groene initiatieven er in Den Haag Zuidwest te vinden zijn. Tijd om dat te vieren', zegt projectleider Suzanne Monnier van Groene Matties. Ook wordt de winnaar van de Potjes Challenge bekendgemaakt en weten we dan wat het lekkerste recept van Zuidwest is. Burgemeester Jan van Zanen deelt de prijs uit.
Het hele programma van het Oogstfeest XL vind je op de site van Groene Matties.
Het Oogstfeest in Zuidwest
Het Oogstfeest in Zuidwest © Bart van Vliet

Pakistan Festival

In het Zuiderpark wordt zaterdag de elfde editie van het Pakistan Festival gehouden. Er treden verschillende artiesten op, zoals zanger en producer Bilal Saeed, de Pakistaans-Nederlands rapper en beatboxer F1rstman, de Brits-Pakistaanse zanger Zack Knight en de Nederlands-Afghaanse zangeres Hosai. Verder zijn er dansvoorstellingen, kraampjes met Pakistaanse gerechten, mode en een speciaal kinderparadijs. Verschillende ondernemers presenteren die dag hun producten en diensten.
Deze editie staat in het teken van de overstromingen in Pakistan. Doel is geld in te zamelen voor tenten voor dakloze gezinnen en steun te betuigen aan de slachtoffers.
Het festival is van 15.00 tot 22.00 uur. Meer informatie over Pakistan Festival vind je op hun site.

Jazzfestival Musicon

FRESH! is het nieuwe jazzfestival van Den Haag in Musicon. Het draait met name om jonge talentvolle muzikanten van het Koninklijk Conservatorium.
De artiesten in de line-up variëren van traditionele jazzbands tot soulvolle popvocalisten, en van professionele orkesten tot über-dansbare swingbands. 'tooFRESH! is de tweede editie van ons concept en is uniek omdat het jonge en opkomende studentmusici een podium geeft. Het wordt georganiseerd door studentmusici, en studenten krijgen korting zodat ook zij onze concerten kunnen bijwonen', aldus de organisatie.
De concertreeks begint op 11 september. Daarna zijn er nog optredens op 9 oktober, 20 november en 18 december. Meer informatie vind je op de site van Musicon.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!