Scheveningse surfers signeren beeld van Fietsende Surfer: 'Onwijze ode aan de sport'

Surfer Tom Boelsma zet zijn handtekening op de plank
Surfer Tom Boelsma zet zijn handtekening op de plank © Den Haag FM
DEN HAAG - Na een crowdfunding waarbij 15.000 euro is opgehaald, komt het bronzen beeld van de fietsende surfer toch echt in de Keizerstraat te staan. Kunstenares Kiek Bangert werkt hard aan het beeld, maar miste nog een unieke 'touch'. Daarom mochten bekende Scheveningse surfers hun handtekening zetten op de plank die de surfer onder zijn arm houdt. 'Het is een hele eer', zegt surfer Mirna.
Met de handtekeningen worden de surfers vereeuwigd in brons en krijgt het beeld een extra betekenis. 'Ik vind het echt cool', zegt Paul Schuitema, eigenaar van surfschool Hart Beach. 'Ik surf al een jaar of 35 en de surfsport is zo gegroeid in Scheveningen, en Scheveningen als surfcity in Europa. Het is een onwijze ode aan de sport.'
Ook surfers Tom en Mirna mogen het beeld signeren. 'Ik vind het wel spannend', zegt Mirna. 'Het voelt officieel, ik vind het een hele eer.' Tom: 'Elke keer als ik straks voorbij loop, dan weet ik dat mijn naam daar in staat. Ik ben heel erg vereerd.'

Herstructurering Keizerstraat

Wanneer het beeld uiteindelijk wordt onthuld, is afhankelijk van wanneer de herstructurering van de Keizerstraat is afgerond. 'Naar verwachting is dat in de zomer van volgend jaar', zegt Kiek Bangert.
Of er voor Kiek nu nog plek is om haar eigen werk te signeren? 'Op de surfplank mogen alleen surfers staan die ook echt op Scheveningen surfen. Nu ben ik zelf geen surfer, maar ik zal mijn naam wel ergens verstoppen in het brons, dan kan je hem straks zelf zoeken', lacht ze.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!