Wegwerkzaamheden aan twee kruisingen op Loosduinsekade

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - Op de Loosduinsekade worden vanaf 26 september twee kruisingen aangepakt. Het gaat om de kruising met de Zuiderparklaan en met de Valkenboslaan. De werkzaamheden duren tot eind november.
Er worden verschillende werkzaamheden gedaan. Zo worden de stoepen rond de kruispunten breder gemaakt, de fietspaden krijgen nieuw asfalt en tussen de rijbaan en het fietspad komen planten.
Ook wordt de fietsoversteekplaats en het fietspad bij de Valkenboskerk breder voor de veiligheid. De rijbaan wordt juist smaller, er komen twee rijstroken in plaats van drie en er komen aparte rijstroken voor afslaand verkeer.

Nachtelijke werkzaamheden

In de buurt van de Loosduinsekade 372 en 378 worden bomen gepland en verdwijnt er één parkeerplek. Het verkeersregelsysteem en de verkeerslichten worden vervangen door een energiezuinige installatie.
Tijdens een paar nachten wordt er gewerkt aan de kruisingen bij de tramhaltes en bovenleidingen, dit kan niet overdag vanwege de dienstregeling van de trams. Die werkzaamheden zijn in de eerste (44) en derde week (47) van november. De tramhaltes Valkenboslaan voor tram 2 zijn altijd bereikbaar.

Parkeren en afval wegbrengen

Het kan zijn dat een paar parkeerplekken in de buurt tijdelijk niet beschikbaar zijn, vooral rondom de plekken bij de kruisingen waar gewerkt wordt. Wie een gehandicaptenparkeerplaats krijgt bezoek of een brief van de aannemer om hierover afspraken te maken.
Tijdens de werkzaamheden zijn een paar ondergrondse afvalcontainers afgesloten. Meer informatie vind je op de site van de gemeente Den Haag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!