Invaller Catic schiet ADO in laatste minuut naar punt tegen Jong AZ

Amar Katic
Amar Katic © ADO Den Haag
DEN HAAG - Amar Catic heeft ADO Den Haag in de slotminuut een punt bezorgd tegen Jong AZ. In eigen huis gaf de ploeg van Dirk Kuyt een voorsprong weg, waardoor het voor de vijfde keer dit seizoen met lege handen van het veld leek te stappen. In de 90ste minuut tikte Catic alsnog de 2-2 binnen. Jordy Wehrmann kreeg als invaller in de tweede helft een rode kaart.
ADO Den Haag zat bij rust op rozen tegen de talenten uit Alkmaar. Joël Zwarts schoot de thuisploeg na een halfuur in de rebound op voorsprong, nadat een inzet van Thomas Verheydt nog door de doelman kon worden gekeerd.
Jong AZ maakte het ADO, ondanks de Haagse voorsprong, in de eerste helft zeker niet eenvoudig. Met razendsnelle uitbraken stonden de jongelingen met een paar passes in het zestienmetergebied van doelman Hugo Wentges, die meerdere malen moest ingrijpen om een treffer te voorkomen.

Werelddoelpunt

Na rust duurde het niet lang voor het wél raak was voor Jong AZ. Met een prachtige uithaal zette Soulyman Sallouh de gelijkmaker op het scorebord.
Wentges had ditmaal geen schijn van kans toen de 20-jarige vleugelaanvaller de bal in de verre kruising krulde: 1-1.

Rood voor invaller Wehrmann

‘Come on The Hague’, klonk het op slag van het Haags Kwartiertje in het Bingoal Stadion. En ADO had die ondersteuning van het publiek nodig. Invaller Jordy Wehrmann had even daarvoor een directe rode kaart gekregen, nadat hij hard was komen inglijden. Amper tien minuten nadat hij het veld had betreden, mocht hij de douche al opzoeken.
ADO zocht, ondanks dat het met een man minder op het veld stond, de aanval, in eerste instantie tevergeefs. Zico Buurmeester leek de wedstrijd te beslissen, waardoor de witte zakdoekjes op de tribune verschenen. Het was kommer en kwel in het Bingoal Stadion.

Slotminuut

In de slotminuut mocht het Haagse publiek alsnog juichen voor hun mannen. Een inzet van Mario Bilate kon nog worden gekeerd, maar de poging van Amar Catic was onhoudbaar.
Aanstaande maandagavond staat het affiche tussen de Hofstedelingen en Domstedelingen op het programma. Om 20.00 uur ontvangt Jong FC Utrecht in Stadion Galgenwaard Kuyt en zijn mannen. De wedstrijd is live te volgen via Den Haag FM (92.0 FM).

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!