Supportersvereniging ADO schenkt bier en bittergarnituur aan supportersvereniging Excelsior

© SV Pro Excelsior
DEN HAAG - Supportersvereniging Haagsche Bluf heeft zich van zijn beste kant laten zien door een fust bier en bittergarnituur te schenken aan de supportersvereniging Pro Excelsior. Het initiatief volgt naar aanleiding van de ongeregeldheden rondom de veelbesproken wedstrijd tussen ADO Den Haag en Excelsior van 29 mei.
Tijdens en na het krankzinnige play-offduel met Excelsior (4-4) ging het helemaal mis op en naast het veld in het toenmalige Cars Jeans Stadion, schrijft Omroep West. Nadat ADO zeker lijkende promotie uit handen gaf - twaalf minuten voor tijd stond de thuisploeg nog met 3-0 voor - werd er na strafschoppen verloren van de Rotterdammers. Direct na het laatste fluitsignaal ontstonden er ernstige ongeregeldheden.
ADO Den Haag-hooligans die het veld wisten te betreden gooiden onder meer fakkels en vuurwerk in het vak van de bezoekers, waarop de ME zich genoodzaakt voelde om charges in het stadion uit te voeren. Na afloop kwam het ook buiten het stadion tot confrontaties en werden meerdere personen opgepakt.

'Een mooie geste'

De fans van Pro Excelsior spreken in een reactie op Twitter over een 'mooie geste' van Haagsche Bluf. Daarmee lijkt de kou tussen beide clubs uit de lucht. De naar de eredivisie gepromoveerde club kon zaterdag proosten op een overwinning: FC Emmen werd in eigen huis met 2-1 verslagen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!