SP: 'Informeer bewoners van schimmelwoningen Trekweg zo snel mogelijk over toekomstplannen'

Schimmel rond de ventilatie in een van de woningen op de Trekweg
Schimmel rond de ventilatie in een van de woningen op de Trekweg © Den Haag FM
DEN HAAG - De SP wil dat het college er bij woningcorporatie Vestia op aandringt dat ze huurders zo snel mogelijk worden geïnformeerd over de toekomstplannen van de woningen aan de Trekweg in Laak. Bewoners daar kampen al jaren met schimmel, lekkages, muizen en andere ongemakken aan hun woning.
Vorige week werd duidelijk dat problemen met vocht en schimmel bekend zijn bij de verhuurder, maar dat ze niet eenvoudig op te lossen zijn. De SP vindt dat bewoners niet maandenlang zouden moeten kampen met de gevolgen van ernstige lekkage, zo blijkt uit schriftelijke vragen. 'Hoe voorkomt Vestia dat gebreken die het woongenot ernstig aantasten zo lang onopgelost blijven?'
In 2023 moet er volgens Vestia duidelijkheid komen over de toekomst van de woningen. Dat zou kunnen betekenen dat de woningen worden gerenoveerd, maar ook het slopen is een optie. Daar wordt nu onderzoek naar gedaan.
Wat de SP betreft worden bewoners zo snel mogelijk geïnformeerd over de plannen. Ook zouden ze een stem in de plannen moeten krijgen. Daarnaast wil ze dat het college er voor zorgt dat de 'grootschalige plannen voor renovatie en sloop-nieuwbouw in Zuidwest (bijvoorbeeld de Venen)' niet zorgen voor een vertraging van verbetering van woningen aan de Trekweg en de Stuwstraat.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!