'Hoop animo' voor Tong Tong Fair in september, organisatie wil nieuwe editie voor de zomer

Bezoekers Tong Tong Fair 2023
Bezoekers Tong Tong Fair 2023 © Henriette Guest
DEN HAAG - Als het aan de organisatie van de Tong Tong Fair ligt wordt het evenement volgend jaar weer in mei georganiseerd. De afgelopen editie in september bracht 'extra uitdagingen met zich mee'. 70.000 bezoekers waren dit jaar op het evenement op het Malieveld te vinden.
De 62e editie van het evenement vond dit jaar plaats in september. Eerder kon het, door corona, twee jaar niet doorgaan. 'We vonden het enorm fijn om na twee afgelaste edities weer ons Indische feest te kunnen vieren met de Tong Tong Fair', zegt Siem Boon, directeur van de Tong Tong Fair.
'We merkten dat er een hoop animo was, met veel aanloop van jonge generaties, maar aangezien deze editie voor het eerst in september plaatsvond, bracht dit wat extra uitdagingen met zich mee.' Het vinden van tijdelijk personeel was dit jaar erg lastig voor de organisatie en standhouders.
Francis Kuijk in het Kooktheater
Francis Kuijk in het Kooktheater © Arenda Oomen

'60 jaar durende traditie'

De wens om het evenement weer in mei te organiseren is onderdeel van de '60 jaar durende traditie' van het evenement om elkaar aan het begin van de zomer te zien. 'Iedereen is hieraan gewend en op ingesteld. We zien de Tong Tong Fair dan ook graag weer terug op de vertrouwde plek op de Haagse evenementenkalender in mei 2023.'
De Tong Tong Fair komt voort uit de Pasar Malam Tong-Tong/Besar. Het is een actuele mix van Oost en West en altijd in beweging. De Tong Tong Fair is een optelsom van een internationale beurs, een food event en een cultureel festival, georganiseerd in diverse themapaviljoens met podia.
Sumbar Talenta uit West-Sumatra
Sumbar Talenta uit West-Sumatra © Arenda Oomen

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!