Make It Art Worthy-oprichtster en kunstenares Cis Deyl overleden: 'Ze wordt enorm gemist'

Cis Deyl
Cis Deyl © Facebook Cis Deyl
DEN HAAG - De Haagse kunstenares Cis Deyl is maandag overleden. Dat melden haar dochters op Facebook. 'Onze moeder, die jullie kennen als de altijd optimistische, kunstzinnige Cis Deyl' is op 12 september overleden aan de gevolgen van longkanker.
Deyl is in Den Haag vooral bekend van stichting Make It Art Worthy (MIAW). Ze was tien jaar directeur van de sociale en creatieve ontmoetings- en werkplaats voor kunstenaars.
Daarnaast ging ze met de mobiele workshop Repair Kid door het land. Daar konden kinderen aan de slag met oude apparatuur en gereedschap.

'Ze is één geworden met de natuur'

'Als kinderen hebben wij haar tijdens haar ziekenhuisopname dag en nacht bijgestaan, samen met haar partner Arti met wie ze 10 jaar samen was, en haar ouders die zielsveel van haar hielden', schrijven Yavanna, Gemma en Lotte.
'Helaas ging het opeens erg snel.' Ondanks een lijdensweg is Deyl vredig heengegaan. 'Ze is één geworden met de natuur, zoals ze het zelf graag verwoordde. Ze zal enorm door ons worden gemist.'

'Inspirerende vrouw'

Onder het bericht zijn veel steunbetuigingen en condoleances te vinden. Daarin wordt gememoreerd dat Cis een 'inspirerende vrouw en lief mens' en een 'bijzonder persoon' voor velen was.
Bij MIAW aan de Noordwal hangt de vlag sinds maandag halfstok vanwege het overlijden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!