Tim Akkerman gaat weer optreden na coronadip: 'Het gaat alleen maar beter'

Tim Akkerman
Tim Akkerman
DEN HAAG - Tim Akkerman is terug van weggeweest, vertelt hij in gesprek met Den Haag FM. De Haagse zanger liet in november weten even helemaal te stoppen met optreden omdat 'zijn positieve bron van optimisme leeg was'.
De 42-jarige Akkerman zat een tijdje in een dal door alle afgelaste optredens in de coronaperiode. 'Het gaat weer goed', aldus de zanger. 'Ik was een tijdje in mineur, zoals velen trouwens. Maar ik heb dingen los weten te laten, en sindsdien gaat het alleen maar beter.'
Op zijn website staan tot en met december weer tientallen optredens met zijn band The Ivy League aangekondigd. 'Heel veel mooie dingen heb ik in het vooruitzicht', zegt de Hagenees. 'Ik heb enorm veel zin in de theatertour. En ik hoop dat de winter wordt zoals de winter hoort te zijn: gewoon lekker overal spelen.'

'Ik ben op'

Eind vorig jaar zei Akkerman dat hij er helemaal doorheen zat. 'Ik ben op', zei hij op 16 november. Hij besloot om voor onbepaalde tijd 'even niks meer te ondernemen'. 'Sorry, had liever iets leukers gemeld. Maar om te voorkomen dat ik verder van huis ben, lijkt me dit de beste beslissing', zei hij toen.
'Geen optredens met de band, geen tour of andere projecten, maar juist even radiostilte, even alles op zwart, weinig sociale media, puur om mijzelf op te laden.' Maar inmiddels voelt de muzikant zich gelukkig weer helemaal de oude.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!