De Mos wil niet wachten: 'Deel coalitieakkoord per direct met de raad'

Richard de Mos (Hart voor Den Haag)
Richard de Mos (Hart voor Den Haag) © Den Haag FM
DEN HAAG - Terwijl de fractievoorzitters van D66, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA enthousiast zijn over de presentatie van hun coalitieakkoord van komende vrijdag is Richard de Mos minder te spreken over de gang van zaken. De fractievoorzitter van Hart voor Den Haag wil dat het coalitieakkoord direct met de raad gedeeld wordt.
'Er kan geen sprake van zijn dat het hoogste orgaan, pas tijdens de perspresentatie kennis kan nemen van plannen waar de stad een half jaar op heeft moeten wachten', vindt De Mos. hij heeft daarom een brief geschreven aan de voorzitter van de raad met de vraag om het akkoord 'per direct' te delen met de raad. 'Dit mag onder embargo.'
De Mos vindt het niet kies dat oppositiepartijen, waar Hart voor Den Haag er een van zal zijn, pas bij de presentatie van het akkoord informatie krijgen. Op die manier kan ze geen 'gedegen en inhoudelijke reactie geven op de plannen', vindt de partij.
Woensdagmiddag werd bekend dat de onderhandelingen tussen D66, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA zijn afgerond en dat de partijen vrijdag hun akkoord zullen presenteren.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!