Mikal Tseggai (PvdA) verlaat tijdelijk gemeenteraad vanwege ziekteverlof

Fractievoorzitter Mikal Tseggai (PvdA)
Fractievoorzitter Mikal Tseggai (PvdA) © Martijn Beekman
DEN HAAG - Gemeenteraadslid Mikal Tseggai (PvdA) blijft vanwege ziekte langer afwezig. Na de verkiezingen in maart was ze slechts een maand afwezig, omdat ze klachten had. Omdat ze een intensieve operatie ondergaat vanwege een hersendrain, heeft ze besloten om ziekteverlof op te nemen, schrijft ze op sociale media.
Tseggai is vanaf 2018 raadslid en sinds eind 2019 de fractievoorzitter van de PvdA, toen Martijn Balster aantrad als wethouder in het nieuwe college. De 27-jarige was het jongste raadslid in de Haagse raad.
Een van haar laatste wapenfeiten was een stembusakkoord rond de gemeenteraadsverkiezingen. In dit akkoord kwam ze met twaalf maatregelen tegen discriminatie en racisme in Den Haag. Ze verzamelde de handtekeningen van VVD, D66, GroenLinks, Haagse Stadspartij, CDA, ChristenUnie-SGP, SP, Partij voor de Dieren en DENK onder het akkoord. Verder maakte ze zich met succes hard voor een slavernijmonument in de stad en een Sinterklaasintocht zonder Zwarte Piet.

Vier maanden

Voor de behandeling van haar klachten is een behandelplan opgesteld. 'Deze operatie is intensief en vindt morgen plaats', schreef ze woensdag. 'Daarom ben ik helaas genoodzaakt om ziekteverlof op te nemen als gemeenteraadslid en voor de duur van vier maanden mijn werk neer te leggen.'
Tseggai wordt waarschijnlijk vervangen door Samir Ahraui (27). Ahraui is nu fractievertegenwoordiger namens de sociaaldemocraten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!