Nieuw uitgiftepunt voor menstruatieproducten bij Zuiderparktheater

© Annika Gordon (Unsplash)
DEN HAAG - Het openluchttheater in het Zuiderpark is vanaf nu een uitgiftepunt voor menstruatieproducten, ook wel een MUP genoemd. Het is een extra voorziening voor vrouwen die weinig of niet genoeg financiële middelen hebben om deze producten zelf aan te schaffen. Bij dit uitgiftepunt mogen ze deze gratis meenemen.
Sanne Bakker werkt bij de marketingafdeling van het Zuiderparktheater en legt uit waarom een dergelijk uitgiftepunt zo hard nodig is, zeker met de almaar stijgende inflatie in het achterhoofd. 'Veel Haagse vrouwen kunnen tampons of maandverband niet betalen. Dat beperkt hen tijdens hun menstruatieperiode in hun doen en laten. We zijn daarom heel blij met deze samenwerking.'
De MUP is te vinden op de damestoiletten en wordt op aanvraag aangevuld door het Armoedefonds. Het Zuiderparktheater laat weten dat donaties in de vorm van tampons en maandverband altijd welkom zijn. Mensen kunnen deze zelf bijplaatsen in de kastjes op het damestoilet.
Het kastje met gratis menstruatieproducten op het toilet van het Zuiderparktheater
Het kastje met gratis menstruatieproducten op het toilet van het Zuiderparktheater © Zuiderparktheater

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!