Musical Aida keert terug, waarschijnlijk in Circustheater met acteurs van kleur

Circustheater-in-Scheveningen-Foto-Omroep-West
Circustheater-in-Scheveningen-Foto-Omroep-West
DEN HAAG - De hitmusical Aida keert volgend jaar terug naar Nederland. Producent Stage Entertainment gaat een nieuwe versie maken van de bekroonde voorstelling van Elton John en Tim Rice over de liefde tussen een Egyptische kapitein en een Nubische prinses. Opvallend is dat in de productie alleen maar acteurs en dansers van kleur te zien zullen zijn.
De audities voor de nieuwe Aida vinden de komende weken plaats, bevestigt Stage Entertainment. Op de website van het bedrijf staat een oproep voor 'acteurs/zangers/dansers (M/V/X) van kleur van alle culturele achtergronden'
De producent wil nog niet zeggen wanneer en waar de voorstelling precies gaat spelen. Maar fans vermoeden dat Aida de opvolger wordt van Aladdin, de grote productie die momenteel in het Circustheater in Scheveningen volle zalen trekt.
De musical was tussen 2001 en 2003 bijna twee jaar lang te zien in het Circustheater. Het spektakelstuk was toen een groot succes. Tijdens 648 voorstellingen zagen meer dan 1,2 miljoen mensen de voorstelling met in de hoofdrollen onder anderen Carolina Dijkhuizen, René van Kooten en Antje Monteiro. In 2017 hintte toenmalig directeur Albert Verlinde van Stage al eens op een terugkeer van Aida naar Nederland.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!