Spuigasten over coalitieakkoord: Van Asten, Mulder, Vavier, Balster en Bredemeijer

© Den Haag FM
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM zijn zaterdag te gast: onderhandelaars Robert van Asten (D66), Anne Mulder (VVD), Mariëlle Vavier (GroenLinks), Martijn Balster (PvdA) en Hilbert Bredemeijer (CDA).
Precies een half jaar na de gemeenteraadsverkiezingen heeft Den Haag een nieuwe coalitie. VVD, D66, GroenLinks, PvdA en CDA presenteren vrijdag hun coalitieakkoord. Deze vijf partijen vormden de afgelopen periode ook al het college. De grootste partij in de stad, Hart voor Den Haag, staat hiermee aan de zijlijn en zit de komende jaren in de oppositie.
In een verklaring schrijven de onderhandelaars Robert van Asten (D66), Anne Mulder (VVD), Mariëlle Vavier (GroenLinks), Martijn Balster (PvdA) en Hilbert Bredemeijer (CDA) dat zij in het akkoord 'een gemeenschappelijk antwoord geven op de uitdagingen die onze stad de komende jaren kent'.
Hoe kijken de hoofdonderhandelaars terug op de formatiegesprekken? Wat betekent dit coalitieakkoord voor de stad? En waar gaan zij zich als wethouder voor inzetten?
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangt Ivar Lingen zijn gasten. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Luister via Spotify de laatste uitzending van Spuigasten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!