Marisol (24) is Miss International Nederland: 'Ik ga mijn best doen om Den Haag trots te maken'

Marisol Soliana
Marisol Soliana © Eigen foto
DEN HAAG - Als klein meisje hield ze al van kettinkjes, jurkjes en de hakken van haar moeder. Wat voor de meeste vrouwen bij een droom blijft, is voor de Haagse Marisol Soliana (24) werkelijkheid geworden. Op 11 september is zij namelijk in Maastricht verkozen tot Miss International Nederland.
Marisol streed met elf andere meiden om de felbegeerde titel tot Miss International Nederland. Samen zaten ze in een bungalowpark waar werd bepaald wie de winnares ging worden. ‘Naast de opdrachten die we moesten doen kregen we les in de onderdelen fotoshoot, catwalk en psychologie’. vertelt Marisol. Je kunt dus spreken van beauty and the brains, want het draait niet alleen maar om het uiterlijk.
Van de twaalf meiden is Marisol uiteindelijk verkozen tot Miss International Nederland en mag zij eind november naar Tokio vliegen voor de zestigste editie van de Miss International Beauty Peagant. Op 12 december zal dit festival van start gaan in de Tokyo Dome City Hall. In totaal zullen zo’n zeventig landen vertegenwoordigd worden in Tokio.

Bitch-gedrag

Marisol is opgegroeid in het Bezuidenhout en woont vlakbij Hollands Spoor. Op 18-jarige leeftijd kwam ze in aanraking met de missverkiezing, want ze wilde graag iets doen met haar interesse in kleding, sieraden en mooie hakken. Nu, zes jaar later. mag ze haar kunsten op het allerhoogste podium laten zien.
Marisol Soliana
Marisol Soliana © Eigen foto
Je hoort vaak verhalen dat dit een harde wereld is, waarbij er veel bitch-gedrag voor komt. Zelf heeft ze hier nog geen last van gehad zegt Marisol. 'Je hoort hier en daar wel wat verhalen, maar zelf ben ik het nog niet tegengekomen. Miss International staat ook voor vriendschap, dus het is de bedoeling dat we alle zeventig goed met elkaar overweg kunnen.'

Women empowerment

De internationale verkiezing staat voor goede doelen. Eén daarvan is de Sustainable Development Goals (SDG). Dit zijn zeventien doelen om de wereld een betere plek te maken.
Ook helpt de verkiezing voor women empowerment. Hierbij helpen ze vrouwen met hun eigen business om zo een hogere status te krijgen in de samenleving.

Eerdere edities

Nederland kent pas één winnares in de geschiedenis van Miss International. Dit is Stanny van Baer, zij won in 1961 de tweede editie van de Miss International Beauty Peagant. In 2013 was Nathalie den Dekker heel dichtbij, zij eindigde als tweede. De afgelopen twee jaar ging het festival niet door vanwege corona. 
Marisol heeft er veel zin in. 'Ik ga heel erg mijn best doen om Miss International te worden en Den Haag trots te maken.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!