Muurgedichten in Het Woordenrijk (om 13 uur!)

Kopland-gedicht bij Surinamestraat
Kopland-gedicht bij Surinamestraat © Stichting Archipelpoëzie
DEN HAAG - In Het Woordenrijk spreken we over Muurgedichten, hoor je gedichten en korte verhalen. Het programma is voortaan tussen 13-14 uur te horen op Den Haag FM.
Stichting Archipelpoëzie heeft de laatste jaren in de Archipelbuurt vele blinde muren van prachtige gedichten voorzien en houden daar voorlopig nog niet mee op. Sterker nog; ze breidden hun gebied uit. Dichter en voorzitter Ruth van Rossum komt vertellen over dit project en over het nieuwe gedicht dat op 2 oktober op de hoek van de Laan van Meerdervoort en de De Ruijterstraat zal worden onthuld. Voor de rubriek Het Gedicht van de Week komt Edith de Gilde langs, Anderkaffer Schrijft verzorgt een kort verhaal en je hoort de literaire agenda.
De muziek die je tussendoor hoort komt uit de favorieten-playlist van de Haagse kunstenaar Cis Deyl die eerder deze week overleed.
Het Woordenrijk is een radioprogramma over poëzie en literatuur, elke zondag van 13 tot 14 uur. Het werd in 2012 opgericht door Harry Zevenbergen en wordt tegenwoordig gepresenteerd door Adrienne van de Nieuwegiessen en Ricco van Nierop.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!