ADO stunt en verslaat koploper Zwolle

Thomas Verheydt
Thomas Verheydt © ADO Den Haag
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft een knappe overwinning geboekt op PEC Zwolle. In Zwolle werd de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, die tot vrijdagavond ongeslagen was, met 1-2 verslagen.
ADO Den Haag had het in de eerste helft lastig tegen de nog ongeslagen koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De verdiende openingstreffer van Thomas van den Belt na iets minder dan een halfuur kwam dan ook niet als een verrassing. Trainer Dirk Kuijt liet zijn doelman Hugo Wentges enkele minuten daarvoor juist nog een blessure veinzen om zijn ploeg toe te spreken. Dat was nodig, omdat de thuisploeg al meerdere grote kansen om zeep had geholpen.
Op de rechtsbuitenpositie startte, in tegenstelling tot de met 1-1 gelijkgespeelde wedstrijd tegen Jong FC Utrecht op maandag, Xander Severina in de basis. Veelvuldig werd hij met lange ballen gezocht. Na een goede pass van Dhoraso Klas kon de rappe aanvaller de bal voorgeven, waarna Thomas Verheydt de bal, die al was aangeraakt door een paar Zwolse stokken, koelbloedig in de hoek kon schuiven. Het was een welkome meevaller voor de Haagse bezoekers, die in het eerste bedrijf weinig hadden in te brengen.

Verheydt trefzeker

De 1-1 was het tweede doelpunt van het seizoen voor topschutter Verheydt, die vorig jaar in alle competities samen nog goed was voor welgeteld 37 treffers. Na nog geen drie minuten in Zwolle had hij ook al een kans gekregen om de score te openen, maar daar staken een paar Zwolse benen een stokje voor.
Zowel de thuis- als uitploeg mocht al vroeg in de tweede helft juichen, al was het wel beide keren tevergeefs. Nadat een rake kopbal van Apostolos Vellios werd afgekeurd vanwege buitenspel, ging ook bij de treffer van Max de Waal, die het spel in de tweede helft meer naar zijn hand kon zetten, de vlag omhoog. Severina stond voorbij zijn tegenstander.

Zwolle helpt een handje

Dat Joël Zwarts een ongelukkige wedstrijd speelde, kwam ADO na 63 minuten goed uit. De linksbuiten gaf een slordige voorzet, die daardoor voor de voeten van 'een Blauwvinger' kwam. In plaats van dat Zwollenaar Bart van Hintum de bal rustig wegschoot, tikte hij hem beheerst met de binnenkant van zijn voet achter zijn eigen doelman: 1-2 voor ADO.
PEC Zwolle wisselde aanvallend, maar kwam niet meer langs de Haagse defensie. Invaller Mario Bilate en Verheydt waren nog dicht bij de 1-3. Het is tweede overwinning van het seizoen voor ADO, dat op de ranglijst klimt naar de dertiende plaats.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!