Man zit vier uur in Hofvijver na 'ontgroeningsstunt'

© Regio15
DEN HAAG - De brandweer heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een jonge man uit de Hofvijver gehaald. De man zou naar aanleiding van een 'ontgroeningsstunt' in het water zijn beland. Ten behoeve van hulpverlening werden naast de brandweer, ook de politie en ambulance ingeschakeld. Na bijna vier uur is de man met behulp van een hoogwerker en een ladder uit het water geholpen. Vanwege onderkoelingsverschijnselen is hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
De man zou zich al vanaf 00.00 in het water hebben bevonden, vertelde een omstander aan nieuwssite Regio15. De voorbijganger zag iemand in de Hofvijver zitten en alarmeerde de hulpdiensten. Bij aankomst zijn twee brandweermannen met waadpakken te water gegaan om de onderkoelde man eerste zorg te verlenen.
Aan de kant is hij met een reddingsdeken opgewarmd en door het ambulancepersoneel onderzocht. De onderkoelde man is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.
Wie zich verantwoordelijk houdt voor het verzinnen van deze 'ontgroeningsstunt' is voor zover niet bekend.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!