Hennepkwekerij, illegale prostitutie en een fietsendief: grote handhavingsactie in Laak

© Regio15
DEN HAAG - Op het Calandplein in Laakkwartier heeft vrijdagavond een integrale handhavingsactie plaatsgevonden. De politie startte de actie in samenwerking met de douane en gemeente, met als doel het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid in de buurt. Er zijn diverse voertuigen zijn in beslag genomen en bekeuringen uitgedeeld. De exacte aantallen worden later door de gemeente gedeeld.
De Verheeskade diende als grote controlelocatie, waar diverse voertuigen en hun inzittenden werden gecontroleerd. Op andere plekken in Laakkwartier, waaronder de Isingstraat, zijn handhavers samen met de brandweer rond geweest en hebben diverse foutparkeerders bekeurd. Naar aanleiding van de handhavingsactie zijn er meerdere voertuigen in beslag genomen en bekeuringen uitgedeeld.
De gemeente stuurde bewoners in Laak eerder deze week folders waar de handhavingsactie werd toegelicht. Meldingen van onveilige situaties in de buurt door bewoners in de wijk, dienden als voornaamste reden van het organiseren van de handhavingsactie.

Hennepkwekerij

In een woning is een hennepkwekerij gevonden die direct is ontmanteld door de politie. Op een ander adres stonden veel fietsen in de schuur. Ook bleek dat er in de schuur werd geslapen. Vanwege het veiligheidsrisico is deze situatie direct beëindigd met een bestuurlijke sluiting. Hoewel de aangetroffen fietsen niet gestolen bleken, werd later op de avond wel een bewoner van dit pand aangehouden voor fietsendiefstal.
Bij twee andere woningen werden door een samenwerking met het HEIT (Haags Economisch Interventie Team) misstanden van sekswerkers vastgesteld en is ook illegale prostitutie aangepakt.

45 bekeuringen voor foutparkeerders

Er zijn in totaal 4753 geparkeerde voertuigen gecontroleerd en waar nodig beboet. Het biketeam van Handhaving schreef 45 bekeuringen uit voor foutparkeren.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!