Ontdek Den Haag als stad van vrede en recht tijdens 'Just Peace Month'

Het Vredespaleis
Het Vredespaleis © The Hague & Partners
DEN HAAG - 'Den Haag, internationale stad van vrede en recht': je hoort het vaak, maar wat betekent het eigenlijk? Tijdens de jaarlijkse 'Just Peace Month' kan je daar achterkomen. Deze maand, waarin verschillende evenementen worden georganiseerd, gaat van start op woensdag 21 september, de Internationale Dag van de Vrede.
Het thema van deze Just Peace Month is 'Hoop in tijden van tegenspoed', dat aan moet sluiten bij de huidige crisissen over de hele wereld. 'Dit thema biedt een uitgelezen kans om de talloze manieren uit te lichten hoe mensen in deze moeilijke tijden werken aan rechtvaardigheid, humanitaire respons, vredesopbouw, solidariteit en meer', zegt de organisatie.
De Just Peace Month moet een podium bieden aan Haagse inwoners en organisaties om het gesprek aan te gaan over vrede en om te laten zien hoe ze dat willen bewerkstelligen. 'Juist in deze tijd van internationale crises is het ontzettend belangrijk dat er op verschillende niveaus gesproken wordt over vrede en recht. Want naast alle internationale instellingen zijn het juist de mensen die met hun verhalen het gezicht vormen van Den Haag als kleurrijke en internationale stad', aldus wethouder Saskia Bruines.

Verhalen over vrede

De vredesmaand wordt op woensdagavond in het Zuiderparktheater afgetrapt met een zogenoemd verhalendiner. Volgens de organisatie is dit een inspirerende avond rondom vrede en hoop, waarbij sprekers, kunstenaars en muzikanten een bijdrage zullen leveren. Bezoekers kunnen hier voor €11,- bij aanschuiven en genieten van een vijfgangendiner.
Tot aan het slotevenement op 24 oktober kan je door heel de stad onder meer films kijken, workshops volgen en rondleidingen krijgen, alles rondom de thema's vrede, recht en hoop. Kijk hier voor het volledige programma.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!