'Grote zorgen' bij voedselbank: meer mensen melden zich en er is een tekort aan voedsel

De voedselpakketten
De voedselpakketten © Den Haag FM
DEN HAAG - Er is een tekort aan voedsel bij Voedselbank Haaglanden, ze heeft dringend behoefte aan pasta, rijst en groente in pot of blik. 'We krijgen steeds minder voedsel binnen, terwijl juist steeds meer mensen zich bij de voedselbank aanmelden.' De voedselbank deelt wekelijks rond de 2.000 pakketten uit aan inwoners van Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer die moeite hebben om rond te komen.
De organisatie merkt dat bedrijven zuiniger aan doen waardoor er minder restpartijen overblijven voor de voedselbank. Daardoor raakt het distributiecentrum steeds leger. Het tekort is zo nijpend dat vrijwilligers afgelopen vrijdag eerder naar huis werden gestuurd omdat er geen voedsel meer was om in te pakken.
'We maken ons grote zorgen', zegt Henk Baars, vicevoorzitter van Voedselbank Haaglanden. De situatie is 'heel ernstig', zegt Baars in Bob Staat Op. 'De schappen raken ontzaglijk snel leeg.' Tegelijkertijd ziet men dat meer mensen zich aanmelden bij de Voedselbank. 'Dat zijn er tientallen per week. Daarnaast zijn ook de normen verhoogd. Dit is echt een noodkreet.'
Daarom wordt gevraagd om donaties. 'Misschien kunnen kinderen in hun klas vragen of iedereen één pak macaroni in wil leveren voor de voedselbank. Of kan elke teamlid van een sportclub een pak pastasaus meenemen naar de training. Misschien wil iemand wel een collectebus voor de voedselbank neerzetten in de kantine van het werk, of familieleden vragen om een donatie over te maken aan de voedselbank. Echt, alle hulp is hard nodig.' Voedsel langsbrengen kan bij het distributiecentrum in Wateringen of bij een van de uitgiftepunten.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!