Boeren protesteren met trekkers in Den Haag, noodbevel voor centrum

Boeren op Utrechtsebaan
Boeren op Utrechtsebaan © Regio15
DEN HAAG - De gemeente Den Haag heeft op Prinsjesdag een noodbevel afgekondigd voor het centrum van de stad. Boeren die met trekkers afreizen naar de stad worden teruggestuurd. Dat schrijft de gemeente in een tweet. Er zijn al een groepjes boeren met trekkers in de Koningstunnel, op de Benoordenhoutseweg en bij Leidschendam gesignaleerd door de politie.
Een politiewoordvoerster bevestigt dat er protesterende boeren rond en soms zelfs in Den Haag gesignaleerd zijn: ‘We staan in contact met de boeren en verschillende groepjes zijn staande gehouden. We willen voorkomen dat ze naar het centrum gaan. Normaal worden boeren vaak naar het ADO stadion geleid, maar dat kan nu niet omdat daar iedereen zich voor de rijtoer verzameld. We willen het liefst dat ze rechtsomkeert gaan.’
Het noodbevel in Den Haag is afgegeven ‘wegens ernstige vrees voor verstoring van de openbare orde en veiligheid op Prinsjesdag’, zo laat de gemeente weten.
Een woordvoerder van de gemeente zegt dat het noodbevel is afgekondigd, nadat de politie ‘wat beweging’ heeft gezien als het gaat om boeren die onderweg zouden zijn naar Den Haag. ‘Ze zouden op weg zijn naar Den Haag om de openbare orde te verstoren. Dat kunnen we niet gebruiken op Prinsjesdag, zeker niet nu er voor het eerst weer publiek aanwezig mag zijn’, aldus de woordvoerder.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!