DI-RECT wint Gouden Notekraker: 'Band heeft zijn allerbeste en meest ondernemende kant laten zien'

DI-RECT verzorgde een muzikaal optreden
DI-RECT verzorgde een muzikaal optreden © Richard Mulder
DEN HAAG - De mannen van DI-RECT hebben dit jaar de Gouden Notekraker gewonnen, de prijs voor de artiest of band met de meest bijzondere en invloedrijke muzikale liveprestaties van het afgelopen seizoen. De prijzen werden uitgereikt in poppodium de Melkweg in Amsterdam.
De jury eert de band onder meer voor de livestreamconcerten die in de coronaperiode werden georganiseerd. 'Daar waar menige band de pandemie en de bijbehorende lockdowns gelaten op zich af heeft laten komen, heeft DI-RECT zich van zijn allerbeste en meest ondernemende kant laten zien.'
De Zilveren Notekraker ging naar zangeres Froukje. 'Met haar ep Licht En Donker vertolkte ze als geen ander dat er in tijden van corona liefdes ontstaan, mensen volwassen worden en willen dansen', stelt de jury.
DI-RECT was vorig jaar ook al genomineerd voor de prijs. Toen nam Spinvis de prijs mee naar huis. De Gouden Notekraker wordt al sinds 1974 uitgereikt en werd eerder gewonnen door Golden Earring, Ilse DeLange en BLØF.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!