Dierenambulance redt ree uit water in de buurt van Alexanderstraat

© Dierenambulance Den Haag
DEN HAAG - De Dierenambulance Den Haag werd onlangs ingeschakeld om te helpen een ree te vangen. De ree was terechtgekomen in een tuin van een woning aan de Alexanderstraat. Hulpdiensten werden gealarmeerd door de bewoners. Naast medewerkers van de Dierenambulance waren er ook boswachters en medewerkers van handhaving ingezet om de ree uit de tuin te halen.
Hoewel niet duidelijk is waar de ree vandaan kwam, de Dierenambulance heeft een vermoeden: 'De Scheveningseweg en de Raamweg, waar wel meer reeën gezien worden, zijn niet ver weg'. Vermoedelijk is de ree in de gracht gesprongen, schrok het daar en is het in de tuin aan de kant gekomen.
Medewerkers van de dierenambulance werden gevraagd om te helpen. Door de grootte van de tuin was het moeilijk om de ree te vangen. Daarbij was er nog een probleem: 'Als een ree uit het water komt, kan hij er ook weer terug in vluchten. En dat is precies wat hier gebeurde'. Uiteindelijk kon met een net ervoor gezorgd worden dat het dier binnen bereik van de hulpdiensten bleef. Twee medewerkers konden uiteindelijk, met hulp, het beest weer op de kant krijgen.
De ree is uiteindelijk vanaf de Alexanderstraat meegenomen naar de Waalsdorpervlakte om vrijgelaten te worden. 'Nu weer lekker in de duinen en op het droge blijven!'
Beelden van de redding en de vrijlating zijn te zien op de website van Dierenambulance Den Haag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!