Inwoners Vogelwijk zijn meest tevreden over eigen buurt

Vogelwijk
Vogelwijk
DEN HAAG - Inwoners van de Vogelwijk zijn is de best gewaarde buurt van Zuid-Holland en Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse buurtonderzoek van Nextdoor dat in samenwerking met wetenschappers van de Vrije Universiteit van Amsterdam is uitgevoerd onder ruim 32.000 actieve Nextdoor-gebruikers. De inwoners van de Vogelwijk beoordelen hun buurt met een 8,91 omdat ze tevreden zijn over de leefbaarheid in hun buurt.
Naast de Vogelwijk scoorde ook de Archipelbuurt hoog in de provincie Zuid-Holland. Zij staan op een tweede plek waar het gaat om best gewaarde buurten. Inwoners beoordeelden hun buurt met een 8,83. De Burgemeesterswijk in Leiden volgt op een derde plek.
Voor het onderzoek werd gekeken naar zes thema's: het contact met buren, het helpen van buren, de sociale cohesie in de buurt, de voorzieningen in de buurt, de ervaren veiligheid in de buurt en gevoelens van eenzaamheid en sociaal vertrouwen.

Belangrijke positieve effecten

Een rustige woonomgeving (58,1%), een prettige omgang tussen buurtgenoten (53,8%), en een gunstige locatie en goede bereikbaarheid (53,3%) werden in het onderzoek het vaakst genoemd als belangrijke aspecten bij het beoordelen van een buurt.

Negatieve effecten

Buurtbewoners die aangeven dat hun buurt is achteruitgegaan, noemen overlast door omwonenden relatief vaak als oorzaak (57,3%). Deze reden van achteruitgang komt op de tweede plaats, na het probleem van meer rommel en afval op straat (61,3%).

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!