Verkeersmaatregelen rond CPC Loop: Koningskade deels afgesloten en trams rijden om

CPC Loop
CPC Loop
DEN HAAG - De CPC Loop wordt deze zondag eindelijk voor de 46e keer georganiseerd. Dat betekent dat delen van de stad komende zondag minder goed bereikbaar zullen zijn.
De 46e editie van het hardloopevenement stond gepland voor maart 2021, maar werd door corona verplaatst naar september van dat jaar om vervolgens door te schuiven naar maart 2022.
Tijdens de 10 kilometerloop en de halve marathon zal een deel van de route tijdelijk afgesloten zijn. Verkeer wordt dan omgeleid. Wanneer alle lopers voorbij zijn wordt de afsluiting weer weggehaald.

Koningskade langer dicht

De Koningskade kent een langere afsluiting. Van 5.00 uur in de ochtend tot 18.00 uur in de avond is ze tussen de Javastraat en de Zuid-Hollandlaan afgesloten en het deel van de Koningskade tussen de Zuid-Hollandlaan en de Bosbrug is een uur langer dicht: tot 19.00 uur.
Ook de Koningstunnel is deels afgesloten. Verkeer kan niet in de richting van de Koningskade en de Bezuidenhoutseweg rijden. De tunnel kan wel gebruikt worden om naar de Lekstraat en de Binckhorst te rijden. De parkeergarage onder het Malieveld is zondag niet bereikbaar.
De gemeente adviseert om voor 10.00 uur of na 17.00 uur pas met de auto op pad te gaan of te kiezen voor ander vervoer.

Er zijn zondag verschillende omleidingen die met borden zijn aangegeven:

  • via de Binckhorstlaan -Mercuriusweg -Neherkade - Calandstraat, Vaillantlaan
  • via de Lekstraat-Weteringkade-richting Rijswijkseplein
  • vanaf de Lekstraat linksaf richting Schedeldoekshaven

Openbaar vervoer

Ook bij het openbaar vervoer moet je er rekening mee houden dat de lijnen van HTM rond het Malieveld aan het begin van de dag al niet meer rijden. Ook rijden sommige trams een aangepaste route. Er zijn omleiding op tram 1, 3, 9, 12 en 17 en op bus 20, 21, 22, 24 en 28. Daarnaast rijdt er een tijdelijke bus (64) tussen Kijkduin en het Zuiderstrand. Ook is er een busverbinding (69) die rijdt tussen Centraal Station en het Zwarte Pad.
De CPC Loop kent verschillende afstanden die worden gelopen, naast de halve marathon zijn er loopafstanden van 1, 2, 5 en 10 kilometer. Het hardloopevenement begint rond kwart over negen in de ochtend en zal tot 18.00 uur duren.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!