21 demonstranten Extinction Rebellion aangehouden na blokkeren Utrechtsebaan

DEN HAAG - Er zijn 21 demonstranten van Extinction Rebellion aangehouden die woensdagmiddag de Utrechtsebaan (A12) blokkeerden. De groep zat op de weg in de buurt van de Tweede Kamer en bij het Malieveld. De weg is inmiddels vrij.
De wegblokkade door de demonstranten is 'levensgevaarlijk voor demonstranten zelf en andere weggebruikers'. Dat schrijft de gemeente op Twitter. 'Er is geen toestemming voor deze demonstratie. De politie vordert de demonstranten de weg direct te verlaten.'
De actievoerders protesteerden met de wegblokkade tegen de inzet van fossiele subsidies. De demonstranten zeggen eerst het verkeer te hebben tegengehouden voor ze op de weg zijn gaan zitten.
Extinction Rebellion blokkeerde de weg om hun eis kracht bij te zetten. De groep eist een onmiddellijke stop op subsidies voor olie, kolen en gas en zegt niet vrijwillig te vertrekken totdat die eis is ingewilligd.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!