Vijf personen die werden aangehouden op Prinsjesdag zijn weer vrij, trekkers terug naar eigenaren

© Politie Den Haag (Twitter)
DEN HAAG - De vijf personen die op Prinsjesdag in Den Haag werden aangehouden zijn dezelfde dag weer vrijgelaten. Ook de in beslag genomen trekkers zijn weer teruggegeven aan de eigenaren. Dat meldt de politie.
De vijf personen werden aangehouden voor belediging, voldeden niet aan een bevel of vordering of konden geen ID laten zien. Ze hebben allemaal een proces-verbaal gekregen.
Vijf eigenaren van de in beslag genomen tractoren zijn niet opgepakt, maar wel geregistreerd bij de politie. Een zesde bestuurder heeft proces-verbaal gekregen omdat hij gevaarlijk reed. In Den Haag gold een noodbevel waardoor trekkers niet toegestaan waren in het centrum.
Tijdens de rijtoer met de Glazen Koets en de balkonscène lieten mensen hun onvrede over de overheid blijken. Zo klonk er boegeroep en gefluit. Ook waren er omgekeerde Nederlandse vlaggen te zien.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!