Doneer pasta, rijst en koffie voor voedselbanken in nood: 'Niemand mag in de honger en kou zitten'

Janneke Holman (PvdA), Lenne Baboeram (GroenLinks) & Vincent Thepass
Janneke Holman (PvdA), Lenne Baboeram (GroenLinks) & Vincent Thepass © Floor Temmink
DEN HAAG - PvdA en GroenLinks starten donderdag een gezamenlijke actie om Voedselbank Haaglanden te helpen. Door de stijgende energierekening en inflatie stopten veel bedrijven met het doneren van voedsel. Doordat meer mensen door de stijgende prijzen geldproblemen hebben, komen er meer mensen in aanmerking voor een voedselpakket. Daardoor is er nóg meer eten en drinken nodig.
Voedselbank Haaglanden heeft zo snel mogelijk behoefte aan pasta, rijst en groente in pot of blik, zei voorzitter Henk Baars van de Voedselbank Haaglanden in de ochtendshow Bob Staat Op. Daarop kwamen GroenLinks en de PvdA in actie. 'Eén op de drie mensen dreigt in problemen te komen. Wij willen dat niemand in de honger en kou zit in de winter. Donaties zijn erg belangrijk', aldus de partijen.
Janneke Holman (PvdA), Lenne Baboeram (GroenLinks) en Vincent Thepass (GroenLinks) starten een actieweek om de Voedselbank een steuntje in de rug te geven. Tot en met woensdag 28 september organiseren zij een inzamelingsactie. Ook is er gevraagd aan het college om vanuit de gemeente hulp te bieden.

Schrijnend

'Het is ontzettend schrijnend dat er een voedseltekort is bij de Voedselbank'. Holman heeft zelf maandenlang meegewerkt aan het coalitieakkoord dat afgelopen vrijdag bekend werd gemaakt. Hier staat echter niks in over steun voor voedselbanken. 'Je had het niet van tevoren aan kunnen zien komen en daarom ondernemen wij nu gelijk actie', zei Holman in Bob Staat Op.
Wil je ook wat doneren? Denk hierbij aan houdbare producten, zoals soep in blik, beschuit en koffie. Geld doneren kan ook, via deze website.
De boodschappen kan je inleveren bij het kantoor van de PvdA Den Haag (Stationsweg 10b). Is het niet mogelijk om boodschappen langs te brengen? Dan kan je er ook voor kiezen om de boodschappen thuis op te laten halen. Zaterdag 25 september rijden vrijwilligers rond om donaties op te halen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!