Uittips Den Haag: Rrrollend, vliegerfestival en open dag Dierenambulance

© Rrrollend
DEN HAAG - Na twee jaar trainen gaat zondag eindelijk de NN CPC Loop weer door. Ben je niet zo sportief, dan kan je lekker eten en drinken bij Rrrollend Den Haag naast de Hofvijver. En natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de Week van Nationaal Park Hollandse Duinen. Wij zetten alle uittips van dit weekend voor je op een rij.

CPC Loop

Eindelijk kan deze zondag de CPC Loop weer doorgaan. De hardloopwedstrijd is vanwege corona verplaatst van maart naar september. Naast de halve marathon, wordt ook de tien en vijf kilometer afgelegd van de stad naar de pier en weer terug. Ook kinderen kunnen weer meedoen, aan de jeugdloop. Wil je iemand aanmoedigen zondag? Check de site van de NN CPC Loop voor meer informatie.

Rrrollend

Ben je niet zo'n hardloper en wil je liever gezellig eten en drinken? Dan kan je vanaf vrijdag 23 september naar foodfestival Rrrollend. Dit jaar staan de kraampjes langs de Hofvijver op de Lange Vijverberg. In totaal staan er achttien foodtruck met gerechten zoals burgers, Aziatische bites en verse oesters. Ook zijn er verschillende optredens.
Het gratis festival begint vrijdag om 16.00 uur, meer informatie vind je op de website van Rrrollend.

Vliegerfestival

Boven het Scheveningse strand (naast de Pier) vliegen zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur tientallen vliegers tijdens het Vliegerfestival Scheveningen.
Vliegeraars uit tientallen landen houden vliegershows en demonstraties in verschillende thema's en disciplines: powerkiting, stuntvliegeren en megakite-éénlijnsvliegeren. De shows bieden een adembenemend schouwspel met vliegers in fantastische kleuren, talloze maten en met de meest waanzinnige vormen. Op zaterdagavond na 20.00 uur worden er vliegers met lampjes de lucht in gelaten.
Vliegerfestijn 2019 20190928 _9
Vliegerfestijn 2019 20190928 _9

Scoutingevent

Alle scouts van Den Haag kunnen zaterdag allemaal leuke activiteiten doen tijdens 'Tijd voor Avontuur', een groot gratis scoutingevenement in heel de stad. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar kunnen meedoen met activiteiten bij een scoutinggroep bij hun in de buurt. Den Haag heeft ook een scoutingvereniging voor kinderen met een beperking (Wegelaergroep) en muzikale scouts kunnen naar de Haagse Drumband.
Volwassenen zijn ook welkom, scoutingclubs zijn nog op zoek naar vrijwilligers. Informatie over locaties en tijdstippen vind je op deze site van Den Haag scouting.

Open dag Dierenambulance

Feest bij de Dierenambulance Den Haag, ze bestaan dit jaar 50 jaar. En dat moet gevierd worden. Zaterdag 24 september houden ze een open dag met muziek, markt, workshops, rondleidingen en meer. 'Op die dag presenteren we ook een nieuw boek vol opmerkelijke foto’s van het werk van de dierenambulance in de afgelopen vijftig jaren.'
© Dierenambulance Den Haag

Wolvenfilm

Dierenliefhebbers kunnen ook zondag nog iets leuks doen. Bij Omniversum-Museon kan je zondag naar de film Wolk kijken. De Haagse regisseur Cees van Kempen filmde meer dan 1000 dagen in de bossen om een film te maken over wolf die terug is in Nederland. En dat is best knap, want het filmen van de schuwe wolf is bijna onmogelijk.
Toch is het hem gelukt! Hij begon in 2017 met filmen en nu is de film af. Zondagmiddag vertelt hij over zijn werk en de film, daarna kan je de film zelf bekijken.
Tijd: 16.00 uur
Tickets: 12,50 euro.
Meer informatie op de site van One Planet.

Jazz in the Park

Het Zuiderparktheater staat zaterdag helemaal in het teken van Miles Davis tijdens Jazz in the Park. Zaterdag wordt de verjaardag van Davis (26 sept) gevierd in het openluchttheater.
De 'Picasso van de Jazz' jazzmuzikant herleeft op dit minijazzfestival met Michael Varekamp, Wiboud Burkens, Dimitri Chapeau & The Legends, Sm!ta James, Peter Somuah Band, Jeffrey Spalburg en DJ Collectief Ta-bassco belooft het weer een toverachtige avond te worden met Jazz, Dance en Spoken Word.
Tickets kosten 10 euro per persoon, met de Ooievaarspas krijg je 50 procent korting. Meer weten? Check de site van het Zuiderparktheater.

Cuba Country Queens

Ook in De Nieuwe Regentes kun je dit weekend van muziek genieten bij Cuban Country Queens met Estrella Acosta & Esquina 25. 'Een feestelijk concert dat de koninginnen van de música guajira in de schijnwerpers zet - de vrouwelijke songwriters van het Cubaanse platteland, die in de loop der jaren zoveel geweldige nummers schreven.'
In de jaren '40 en '50 maakten vrouwen in Cuba vaak de meest geliefde muziek op de 'nieuwe media', de live radio-uitzendingen en de opkomende televisie. Veel van die nummers, met wortels in Zuid-Spanje en Afrika, hadden onmiddellijk succes in heel Latijns-Amerika. Tijdens de 'Cuban Country Queens'-tour brengen Estrella Acosta & Esquina 25 de grootste hits van deze geweldige vrouwen in combinatie met Estrella's eigen liedjes.

Week Nationaal Park Hollandse Duinen

Ga je graag de natuur in? Dan kan je van 24 september tot en met 2 oktober excursies doen met duin- en boswachters tijdens de Week van het Nationaal Park Hollandse Duinen.
Wist je dat Den Haag als stad midden in een nationaal park ligt? En dat daar van alles te beleven is? Het is een afwisselend gebied met mooie duinen, prachtige landgoederen, ruime parken en zelfs kastelen! Dat is het delen waard.
Daarom nemen onze eigen boswachters bezoekers mee op ontdekkingstocht door de duinen, Clingendael of het Zuiderpark. Ook kunnen kinderen sleepnetvissen in de zee bij Noordwijk of boswachter worden in het Ganzenhoekbos in Wassenaar. Of vertelt boswachter Mark je al wandelend mee door de geschiedenis en natuur van een van de oudste bossen van Nederland: het Haagse Bos. Duinwachters van Dunea kunnen je het prachtige Solleveld laten zien. Dit natuurgebied kent een bijzondere mix van zeldzame natuur en geschiedenis.
Aanmelden voor excursies kan op de site van Nationaal Park Hollandse Duinen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!