Gemeente verwijdert 300 omgekeerde Nederlandse vlaggen van straat

© Den Haag FM
DEN HAAG - De gemeente heeft woensdag 300 omgekeerde Nederlandse vlaggen verwijderd die op straat waren opgehangen, laat zij op Twitter weten. De vlaggen waren vastgemaakt aan gemeentelijk eigendom, zoals lantaarnpalen. En dat is niet toegestaan, zegt de gemeente.
'Gister zijn onze collega's druk bezig geweest en hebben zij al 300 vlaggen weggehaald', reageert de gemeente op Jonas, die donderdag op Twitter melding maakt van meerdere omgekeerde vlaggen aan verkeerspalen. Via een online formulier kunnen bewoners melding maken van dergelijke vlaggen; de gemeente roept dan ook op dit te doen. 'Dan kan de afdeling dit meenemen in de route.'
'Dat zijn een hoop vlaggen!' reageert Jonas. 'Er moeten dan toch wel ergens beelden zijn van degenen die die vlaggen hebben opgehangen? Het lijkt me niet meer dan redelijk dat zij de kosten van de opruimactie doorbelast krijgen', vervolgt hij.
Het omkeren van de vlag werd van origine in de scheepvaart gedaan om aan te geven dat een schip in nood was. Tegenwoordig wordt het door demonstranten gebruikt als symbool tegen de overheid, voornamelijk bij boerenprotesten en coronademonstraties.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!