Huur designeroutfit van Anne-Marie Jung of Hadewych Minis bij kledingbibliotheek Masterpiece

Neuzen tussen de rekken van Masterpiece
Neuzen tussen de rekken van Masterpiece © Den Haag FM
DEN HAAG - Heb jij altijd al eens een designerjurk willen dragen die van een bekende Nederlander is geweest? Waar een actrice of zangeres zelf mee over de rode loper ging? Dan kan je die huren bij kledingverhuurbedrijf Masterpiece. Kleding van Anna Drijver, Anne-Marie Jung, Hadewych Minis of Carolina Dijkhuizen is nu binnen handbereik.
De actrices wilden er maar wat graag aan meewerken. 'Een mooi kledingstuk ruilen, doorgeven of tweedehands kopen geeft me altijd een kick en een goed gevoel: iedereen is blij! Zelfs moeder aarde! I love it', zegt Minis.
Kledingbibliotheek Masterpiece is opgericht door twee Haagse vriendinnen. Suzanne Vermet-Reijgersberg en Lieke van Schouwenburg zegden een paar jaar geleden hun baan op en begonnen het verhuurbedrijf met designerkleding voor vrouwen. Het idee achter Masterpieces is simpel: duurzaamheid. ‘Het gaat om het betalen naar gebruik, in plaats van bezit’, zegt Suzanne.
En daar voegen ze nu stukken van bekende Nederlanders aan toe. Iedere week wordt er een nieuw item gereleased. 'De collectie bestaat uit prachtige items van Burberry, Claes Iversen en Supertrash, maar ook items van wat onbekendere merken.'

Opbrengst naar goed doel

De opbrengst van de verhuur wordt gedoneerd aan een goed doel dat zich inzet voor eerlijke arbeidsomstandigheden voor mensen die werken in de mode-industrie. 'Deze missie sluit heel goed aan bij die van ons. We zijn Masterpiece in 2019 gestart omdat we geen toekomst zien in hoe de mode-industrie is ingericht, dit moet en kan anders', aldus Lieke en Suzanne.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!