Wandelen, sporten of gewoon voor je rust? Laat het weten hoe jij de duinen gebruikt en win prijzen

© The Hague & Partners
DEN HAAG - Genieten van de natuur en deze ook nog beschermen? Dat gaat heel goed samen, laat het Haags Groen weten. Om dit zo goed mogelijk samen te laten gaan, wil de gemeente weten hoe het duinlandschap in de buurt wordt gebruikt. En jij kan daarbij helpen.
Wat vind je van de drukte? En kom je in de duinen om te sporten, nieuwe plekken te ontdekken of gewoon voor je rust? Met onder meer deze vragen hoopt de gemeente een zo goed mogelijk beeld te krijgen van hoe inwoners het Nationaal Park Hollandse Duinen in onze buurt benutten.
'Zeker in coronatijd werd duidelijk dat de bossen, duinen, parken en landgoederen van onschatbare waarde zijn. Mensen trokken er massaal op uit. Al die natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers en andere bezoekers zorgden ook voor druk op de natuur. Zo gingen bezoekers geregeld van de paden af', aldus de gemeente.

Prijzen

Hoe we van deze natuur kunnen blijven genieten en tegelijkertijd kunnen beschermen, staat centraal in het bewonersonderzoek van de provincie Zuid-Holland en het Nationaal Park. 'Jouw mening is belangrijk', laat de gemeente weten.
Het onderzoek loopt tot en met zondag 2 oktober. De gegevens van de enquête worden anoniem verwerkt. Deelnemers maken kans op prijzen, zoals toegangskaarten voor Duinrell, gratis deelname aan een excursie naar keuze of een consumptie in één van de restaurants in het park. Klik hier om de vragenlijst in te vullen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!