Hart voor Den Haag draagt raadslid Ralf Sluijs voor als voorzitter presidium

Ralf Sluijs (Hart voor Den Haag
Ralf Sluijs (Hart voor Den Haag © Den Haag FM
DEN HAAG - Gemeenteraadslid Ralf Sluijs (Hart voor Den Haag) wordt door zijn partij voorgedragen als voorzitter voor het dagelijks bestuur van de gemeenteraad, het zogeheten presidium. Partijleider Richard de Mos stelt dat zijn partij graag haar verantwoordelijkheid neemt in het dagelijks bestuur van de raad.
Het presidium is een vertegenwoordiging van zes leden uit de gemeenteraad. Zij bereiden de agenda van de gemeenteraad voor en bepalen wanneer de gemeenteraad welke onderwerpen bespreekt.
VVD-raadslid Chris van der Helm is op dit moment voorzitter van het presidium, Sluijs is een van de andere huidige leden.

De Mos: 'Goed gebruik dat grootste partij voorzitter levert'

'Het is goed gebruik dat de grootste partij de voorzitter levert en met Sluijs dragen wij een uitstekende kandidaat voor', zegt De Mos. Sluijs heeft zich naar eigen zeggen de laatste jaren 'soms geërgerd aan het feit dat collegeleden vonden dat er teveel moties ingediend werden'. Hij zegt daarover: 'De instrumenten die raadsleden hebben zijn voor mij heilig. Zij mogen zich nooit beknot voelen bij het inzetten ervan. De wijze waarop er soms gesproken wordt over de 'stortvloed aan moties' doet mijns inziens dan ook geen recht aan de goede intenties die alle raadsleden ermee hebben.'
Het is nog onduidelijk wat de kansen van Sluijs zijn en wie de tegenkandidaten zijn.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!