Spuigasten: Richard de Mos (Hart voor Den Haag) en Hans Biesheuvel (ONL) over coalitieakkoord

Hans Biesheuvel (ONL) en Richard de Mos (Hart voor Den Haag)
Hans Biesheuvel (ONL) en Richard de Mos (Hart voor Den Haag) © Den Haag FM
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM zijn zaterdag te gast: fractieleider Richard de Mos (Hart voor Den Haag) en voorzitter Hans Biesheuvel (Ondernemend Nederland).
Oppositiepartijen in de Haagse gemeenteraad reageren kritisch op het coalitieakkoord dat vrijdag is gepresenteerd. Vooral de lastenverzwaringen voor de inwoners komen in bijna alle reacties terug. Het coalitieakkoord van D66, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA is vrijdagmiddag gepresenteerd. Hart voor Den Haag trekt fel en kritisch van leer tegen het akkoord met de naam 'Voor een stad die tegen een stootje kan'. De grootste partij in de gemeenteraad noemt het akkoord 'een knock out voor de Haagse bevolking'. Maar ziet fractievoorzitter Richard de Mos (Hart voor Den Haag) ook positieve punten? En wat vindt voorzitter Hans Biesheuvel (ONL) van het coalitieakkoord? Beiden zijn te gast in Spuigasten.
De troonrede en het aangekondigde pakket maatregelen leveren wisselende reacties op. Zo zijn heel wat mensen opgelucht dat er wordt ingegrepen om de energierekening betaalbaar te houden, maar verschillende vakbonden hebben ook hun zorgen. De gemeente Den Haag noemt het 'goed' dat er maatregelen worden genomen. 'Het pakket dat er nu ligt, van circa 18 miljard, extra energietoeslag, lagere belastingen en een hoger minimumloon is een goede eerste stap', zegt een woordvoerder van de gemeente. Hoe kijken De Mos en Biesheuvel naar de Troonrede en de Miljoenennota?
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangt Ivar Lingen zijn gasten. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Luister via Spotify de laatste uitzending van Spuigasten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!