Man (20) opgepakt voor in gezicht slaan agent tijdens onrustige avond in Schilderswijk

© Regio15
DEN HAAG - In de Schilderswijk is donderdagavond een 20-jarige man aangehouden voor mishandeling van een agent en het niet opvolgen van een politiebevel. Het was een tijdje onrustig in de wijk nadat Turkije promoveerden na gelijkspel in de Nations League. Tientallen mensen gingen de straat op. Er werden brandjes gesticht, vuurwerk afgestoken en met glas gegooid op de kruising van de Hoefkade met de Vaillantlaan, aldus nieuwssite Regio15.
De brandweer kwam naar de wijk om de brandjes te blussen. Er stonden een rolcontainer, scooter en fiets in de brand. Aanwezige brandweerlieden en agenten werden door de jongeren met zwaar vuurwerk en glas bekogeld, aldus de politie.
Politieagenten zeiden de jongeren dat ze moesten vertrekken. Een man van 20 luisterde daar niet naar. Meerdere keren werd gezegd dat hij moest gaan. De man sloeg daarna een agente in haar gezicht. Zij heeft aangifte gedaan. 'Ze maakt het naar omstandigheden redelijk goed.'
Rond middernacht was het weer rustig en werd het kruispunt vrijgegeven voor het verkeer.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!