'CPC Loop in 2023 gewoon weer in maart'

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - De CPC Loop is volgend jaar gewoon weer in maart. Dat zegt de organisatie in Bob Staat Op. Aankomende zondag is de 46ste CPC in Den Haag. Het evenement ging in maart niet door vanwege corona en werd verplaatst naar september. 'Volgend jaar gewoon weer in het voorjaar', zegt organisator Remco Barbier.
Na twee coronajaren kan het hardloopevenement dit weekend eindelijk weer doorgaan. 'Het is een van de grootste hardloopevenementen van Nederland. Met een prachtig parcours. Een hoop mensen in Nederland die hardlopen kijken uit naar dit evenement', zegt Barbier.
Het loopfeestje begint vrijdagavond al. 'Dan starten we met de wandeltocht. En zondag hebben we verschillende afstanden en de kidsrun. Met als hoogtepunt de halve marathon.'

Het weer

De CPC in september betekent ook ander weer dan in maart. 'Het ziet er goed uit. Zaterdag en maandag wat minder, maar het lijkt droog te worden. Ideaal hardloopweer met een graad of 15.'
Wie dit weekend meedoet, kan na de CPC meteen weer gaan trainen voor de volgende editie. De CPC Loop is in 2023 weer gewoon in maart. Ook omdat er in september al zeven andere hardloopevenementen in Nederland, zoals de Dam tot Damloop, Singelloop Utrecht en de 4 Mijl van Groningen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!