Noor (17) wint award met haar robot: 'Ik wil de wereld veranderen met technologie'

Noor (17) wint award met haar robot: 'Ik wil de wereld veranderen met technologie'
Noor (17) wint award met haar robot: 'Ik wil de wereld veranderen met technologie'
DEN HAAG - Zes scholieren van het Maerlant Lyceum hebben de ScienceMakers Award gewonnen. Dat is een prijs voor knappe uitvindingen die met technologie en wetenschap te maken hebben. Eén van deze winnaressen is Noor uit 6vwo. 'Ik ben superblij met deze prijs', zegt zij in Bob Staat Op.
Waar de meeste scholieren uit 6vwo druk bezig zijn met examens, studiekeuzes en eindexamenreizen boeken, is Noor met andere dingen bezig. Zij heeft met haar teamgenoten een robot gebouwd.
Noor vertelt dat de robot op een 'verhuisdoos' lijkt met armpjes. Samen met haar team 'Pink To The Future' moesten zij deze armpjes programmeren. Als je dit zo hoort, klinkt het heel makkelijk, maar het maken van de robot ging niet zonder slag of stoot. 'Wij hebben echt wat gevechten gehad met de robot. Hij deed soms niet wat we wilden, ging kapot of de batterijen werkte niet'.
Het team van Noor met de robot | Eigen foto
Het team van Noor met de robot | Eigen foto

Robotwedstrijd

Het team heeft met deze robot meegedaan aan robotwedstrijden genaamd FTC (FIRST Tech Challenge). Hierin doe je verschillende missies met de robot om punten te verdienen. De robot van Pink To The Future was het beste in het oprapen en neerleggen op de plek waar er punten verdiend konden worden, aldus Noor.
Noor is samen met haar teamgenoten heel het schooljaar bezig geweest met het programmeren van de robot. Het optimaliseren hiervan duurde zo'n vier maanden. Maar, het harde werken is beloond: Noor en haar teamgenoten hebben een prijs gewonnen, vanwege hun prestatie op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De beker is gemaakt van gerecycled 3D-materiaal. 'Die staat nu mooi in mijn kamer te shinen'.
Eigen foto
Eigen foto

Naar Amerika

Door deze prijs wist Noor zich samen met haar vijf teamgenoten (Eva, Zoey, Hans, Mia en Remco) te kwalificeren Nederlandse Challenges voor het World Festival in Houston (Texas). Noor heeft hoge doelen. 'Ik wil graag naar het wereldkampioenschap en de wereld veranderen met de hulp van technologie'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!