Hagenaar (21) met vuurwapen opgepakt na winkeldiefstal in Rotterdam

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - Een 21-jarige man uit Den Haag is dit weekend in Rotterdam aangehouden nadat hij, samen met een andere man, een winkel had overvallen. Bij zijn aanhouding trof de politie in een tas een wapen en munitie aan. Ook een 21-jarige man uit Delfzijl werd aangehouden.
Zaterdag rond 19.00 probeerde het tweetal een buit te maken bij een winkeldiefstal op de Coolsingel. 'Beveiligers van de winkel hadden de mannen in de gaten en alarmeerden de politie.' De beveiligers zijn samen met agenten achter de winkeldieven aangegaan.
Een van de verdachten, een 21-jarige man uit Delfzijl, kon op de Heemraadsingel worden aangehouden. 'Deze man beet één van de agenten in zijn vinger.' Tijdens zijn vlucht had de man een vuurwapen achtergelaten, die werd later door agenten gevonden.
Ook de Hagenaar bleek bewapend, agenten troffen in een tas een vuurwapen en kogels aan. Beide wapens en de munitie zijn in beslag genomen. De twee verdachten zijn op het bureau verhoord. De politie zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over de winkeldiefstal of het wapenbezit van de twee.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!