Opnieuw boetes en parkeerproblemen voor Leo's voedselbankbus in Laak

Opnieuw boetes en parkeerproblemen voor Leo's voedselbankbus in Laak
Opnieuw boetes en parkeerproblemen voor Leo's voedselbankbus in Laak
DEN HAAG - Weer heeft Leo van Rheenen (83) gedoe met zijn bus waarmee bij voedselpakketten rondbrengt voor zijn stichting HARLIN in Laak. Hij had een tijdelijke parkeerplaats, maar die is opgeheven. Nu kreeg hij opnieuw een boete voor parkeren zonder vergunning. Onder protest betaalde Leo de boete. 'En dan maar kijken of we het terug kunnen krijgen.'
Leo maakte het al eerder mee: als Rijswijker kan hij geen parkeervergunning krijgen voor de bus waarmee hij rijdt voor zijn eigen voedselbankstichting. Dat leverde hem al eerder boetes op.
Nadat dit door Den Haag FM bekend werd gemaakt werd er een oplossing gezocht en gevonden: hij kon zijn bus parkeren op het terrein van het voormalige verzorgingshuis Wenckebach aan de Noordpolderkade waar het Leger des Heils zat. En de boetes? Die werden kwijtgescholden.

Opnieuw parkeerprobleem

Het voormalige verzorgingshuis is inmiddels gesloopt om plaats te maken voor nieuwe woningen. Dat zorgde er tegelijkertijd voor dat de bus er niet meer geparkeerd kon worden en Leo weer een boete kreeg. Die kan hij echter niet betalen.
'Dat zou ik dan uit mijn eigen zak moeten doen', zegt Leo, want hij beweert dat de stichting er geen middelen voor heeft. Het zorgt voor een stuk frustratie bij de voedselverstrekker. 'Ze dreigen nu dat er beslag wordt gelegd op goederen, de rekening of de bus. En die hebben we hard nodig om de spullen te brengen.'

Bedrijfsvergunning

De gemeente zegt dat er vorig jaar met hun hulp een tijdelijke oplossing was gevonden voor het parkeerprobleem, maar dat er op dat terrein nu inderdaad niet meer geparkeerd kan worden.
Omdat Leo zijn bus toen op een openbare parkeerplek zette, kreeg hij een boete. Een woordvoerder laat aan Den Haag FM weten: 'De gemeente beziet nog hoe de opgelegde naheffing wordt afgehandeld'.
Een parkeervergunning krijgen voor de bus behoort volgens de gemeente wel tot de mogelijkheden, ook al woont Leo zelf niet in Den Haag: 'Er kan een bedrijfsvergunning worden aangevraagd'. Tevens zegt de woordvoerder dat er wordt gekeken of het mogelijk is dat deze gesubsidieerd wordt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!