Uitsupporters niet welkom bij wedstrijden tussen ADO Den Haag en NAC Breda

De wc bij ADO Den Haag werd beklad
De wc bij ADO Den Haag werd beklad © Joop Buyt
DEN HAAG - De wedstrijden tussen ADO Den Haag en NAC Breda zullen dit seizoen zonder uitpubliek worden gespeeld. Dat melden de gemeente Den Haag, NAC en de gemeente Breda. ADO zegt het besluit van Den Haag te volgen.
Het besluit volgt op de ongeregeldheden rond de wedstrijden in mei. Zo hadden fans van NAC zich misdragen, ze riepen onder meer 'Kanker Den Haag' en ze bekladden met die tekst ook het uitvak. Ook de bussen die supporters vanuit Den Haag naar Breda brachten werden vernield door supporters.
Ter voorbereiding op het treffen op 14 oktober in het Rat Verlegh Stadion was gevraagd om een veiligheidsplan. 'Dit is een vereiste binnen de landelijke afspraken rondom voetbalgeweld.' NAC stelt dat ADO geen plan heeft aangeleverd en bekend heeft gemaakt om geen supporters mee te nemen.

'In lijn met de lik-op-stuk-afspraken'

De gemeente Den Haag stelt dat de Haagse driehoek er van uit is gegaan dat er bij beide wedstrijden geen uitsupporters welkom zouden zijn na de ongeregeldheden. Daarom vindt ze het begrijpelijk er geen veiligheidsplan ingeleverd.
'In lijn met de lik-op-stuk-afspraken tussen burgemeesters van betaald voetbalgemeenten is afgesproken dat als dergelijke ongeregeldheden zich voordoen er geen uitpubliek bij beide wedstrijden in het daaropvolgende seizoen wordt toegestaan', valt online te lezen. Op Twitter zegt ADO de lijn van de gemeente te volgen.
Bij het treffen in Breda mogen er geen supporters van de Haagse club mee naar NAC. Tegelijkertijd zijn ook supporters uit Breda niet welkom bij het treffen in het Bingoal Stadion op 3 februari.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!