Politie neemt 36 gelblasters in beslag: 'Voldeden niet aan eisen'

© Politie Basisteam Zuiderpark
DEN HAAG - Agenten hebben dit weekend 36 gelblasters in beslag genomen. De speelgoedwapens waren bedoeld voor de verkoop, maar de eigenaar besloot er afstand van te doen.
Hoewel de speelgoedwapens (waarmee 'waterballetjes' met kracht worden afgeschoten) doorgaans niet verboden zijn, bleken de blasters in deze niet te voldoen aan gestelde eisen voor speelgoed. 'Deze gelblasters voldeden niet aan deze eisen, waardoor ze niet toegestaan zijn.' Daarom besloten agenten van het team Zuiderpark ze mee te nemen.
De politie waarschuwt al langer voor de gelblasters. In filmpjes op TikTok zijn jongeren te zien die met zo'n blaster op mensen schieten en dat kan gevaarlijk zijn. Daarnaast is het speelgoed op straat niet altijd te onderscheiden van een écht wapen. 'Mochten wij een melding krijgen dan zullen wij geen enkel risico nemen en hierop reageren alsof het een echt wapen is. Op het moment dat het rustig en onder controle is zullen wij pas het wapen onderzoeken op echt of nep', aldus agenten op Facebook.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!