'Zorg dat opbrekingen en verbouwingen klaar zijn voor start van WK Voetbal'

Voetbalveld
Voetbalveld © Pixabay
DEN HAAG - Opbrekingen en verbouwingen zouden klaar moeten zijn voor het WK voetbal begint in november. Ook zou er voldoende ME klaar moeten staan voor eventuele rellen. Dat valt te lezen in vragen van Hart voor Den Haag. Ze stelt de vragen nadat er donderdag rellen waren in de Schilderswijk nadat Turkije promoveerden na gelijkspel in de Nations League.
Het was donderdag enige tijd onrustig in de wijk: er werden brandjes gesticht, vuurwerk afgestoken en met glas gegooid op de kruising van de Hoefkade met de Vaillantlaan. Ook werd een 20-jarige opgepakt voor het mishandelen van een agent.
Met het WK voetbal in aantocht wil Hart voor Den Haag weten of er een plan is om rellen dan te voorkomen. Ze vindt dat er in ieder geval geen stenen of andere voorwerpen aanwezig moeten zijn waarmee gegooid kan worden. 'Ook moet men zich niet kunnen verbergen op plekken die tijdelijk zijn afgesloten vanwege verbouwingen of herinrichtingen.'
Daar stelt de partij voor dat opbrekingen en verbouwingen in zogenoemde risicowijken zijn afgerond voor het WK begint op 20 november. Daarnaast is ze benieuwd of er, indien nodig, voldoende ME paraat staat.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!