Twee woningovervallers Wateringse Veld vermoedelijk ondergedoken in Bijlmer

Inzet van politiehond na woningoverval
Inzet van politiehond na woningoverval © Regio 15
DEN HAAG - De politie is nog altijd op zoek naar twee Amsterdammers (19 en 21) die betrokken waren bij een woningoverval op de Stavangerstraat in Wateringse Veld. Een derde persoon (19) kon eerder al worden aangehouden.
De woningoverval vond plaats rond het lunchuur op 14 september. Twee verdachten belden daarbij bij de woning aan en deden zich voor als bezorgdienst van een supermarkt. Toen de deur werd opengedaan en de bewoonster het brood uit een boodschappenmandje wilde pakken werd deze door de twee naar binnen geduwd. Binnen werden zij mishandeld en bedreigd met een vuurwapen. Bij de overval raakte een bewoner gewond.
Twintig minuten na binnenkomst vertrokken de overvallers met hun buit. Alle verdachten hadden bij vertrek een jas van de slachtoffers aangetrokken.
De twee waren samen met nog een derde man, een 19-jarige uit Amsterdam. Deze persoon kon op 21 september worden aangehouden. Naar de andere personen wordt nog gezocht.
Beelden van het tweetal waren dinsdagavond te zien in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. Ook op sociale media worden beelden van de twee gedeeld. De identiteit van de twee (19 en 21 jaar oud uit Amsterdam) is inmiddels bekend bij de politie, maar ze zijn nog niet gevonden. Het vermoeden is dat ze zijn ondergedoken in de Amsterdamse Bijlmer.
De politie vraagt om tips over de verblijfplaats van de twee door te geven aan de politie en ze vooral niet zelf te benaderen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!