Aftrap kinderpostzegelactie: 'Weer of geen weer, de kinderen gaan langs de deuren'

Minister Dennis Wiersma bestelt de kinderpostzegels
Minister Dennis Wiersma bestelt de kinderpostzegels © Den Haag FM
DEN HAAG - Op basisschool De Drie Linden in de 2e Braamstraat in de Heesterbuurt was woensdagochtend de aftrap van de 74e editie van de kinderpostzegelactie. De minister voor primair en voortgezet onderwijs, Dennis Wiersma, kwam langs om de eerste kinderpostzegels te bestellen.
De leerlingen van De Drie Linden keken hun ogen uit toen ze woensdagochtend via het schoolplein naar hun lokaal liepen. Ze zagen een heel circus van mediaploegen en cameramensen die allemaal waren gekomen voor de aftrap van de kinderpostzegelweek.
Drie leerlingen waren uitverkoren om postzegels te verkopen aan minister Wiersma. Ietwat verlegen liepen ze het klaslokaal binnen, wachtend op wat ging komen. Iets later dan gepland, rond de klok van 8.40 uur, kwam Wiersma het lokaal binnengelopen. Hij ging het gesprek aan met de kinderen om de eerste bestelling van dit jaar te plaatsen. Dit ging volgens Wiersma een stuk makkelijker dan voorgaande jaren. 'Vroeger ging alles met papier en pen. Als het dan regende was heel je papier nat en wist je niet meer wie wat gekocht had. Nu heb je een app en QR-code en kan je meteen bestellen en betalen. Dat ging heel soepel', vertelde Wiersma in de ochtendshow Bob Staat Op.  

Donald Duck

Dit jaar staat de kinderpostzegelweek in het thema van Donald Duck. Donald en zijn familie staan afgebeeld op de postzegel om te vieren dat het populaire weekblad dit jaar zeventig jaar bestaat. Maar als je geen postzegels nodig hebt, is er nog genoeg te koop voor iedereen. Zo kan je Donald Duck-tassen en -pleisters kopen. Als dit ook niks is voor jou, kan je er nog voor kiezen om een eenmalige donatie te doen. 'Er is dus geen reden om niet mee te doen', aldus de minister.
Met de opbrengst van de kinderpostzegelactie wil de organisatie kinderen die dat nodig hebben wind meegeven. Om zo kinderen te helpen die door persoonlijke omstandigheden moeite hebben met concentreren of weinig zelfvertrouwen hebben.

8,5 miljoen euro

Vorig jaar was de opbrengst van de kinderpostzegelweek maar liefst 8,5 miljoen euro. Dit jaar verwacht de minister dat, ondanks het verwachte herfstweer, de kinderen weer een mooie prestatie neer gaan zetten. 'De kinderpostzegelweek is altijd in deze tijd van het jaar. Dus weer of geen weer: kinderen gaan langs de deuren.'
Wiersma heeft de kinderen vanochtend ook succes gewenst: 'Ze zijn super enthousiast om dit jaar weer postzegels te verkopen.'
Luister hier naar het interview met minister Dennis Wiersma op Den Haag FM.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!