Oud-minister Sander Dekker aan de slag bij Rotterdams ziekenhuis

© Facebook Sander Dekker
DEN HAAG - Voormalig minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker (VVD) gaat aan de slag bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Vanaf 1 januari 2023 zit Dekker in de raad van bestuur van het ziekenhuis en zal hij samen met Wietske Vrijland invulling geven aan de strategie en de ambities van het ziekenhuis.
Dekker spreekt zelf van 'een nieuw hoofdstuk' wat volgend jaar zal beginnen bij. Volgens de oud-minister gaat hij aan de slag bij 'een ambitieus en vooruitstrevend ziekenhuis op misschien wel één van de meest uitdagende plekken van Nederland'. 'Met goede zorg kunnen we daar echt het verschil maken. En dat drijft me enorm', schrijft hij op Facebook.
Bij de raad van toezicht zijn ze blij met de komst van de voormalig bestuurder, zo vertelt voorzitter Bart van Leemput: 'We zijn ervan overtuigd dat we in Sander een enthousiaste en betrokken bestuurder hebben gevonden met waardevolle expertise en ervaring om de ingezette koers van ons ziekenhuis verder uit te bouwen'.

Opdracht is zorg betaalbaar, toegankelijk en kwalitatief te laten zijn

Ook zijn nieuwe collega, Wietske Vrijland, is enthousiast: 'Sanders ervaring met complexe vraagstukken en zijn verbindingskracht zijn waardevol voor zowel het ziekenhuis als voor het volbrengen van de opdracht die we met onze netwerken in de regio en met Santeon hebben. Die opdracht is het betaalbaar, toegankelijk en tegelijkertijd kwalitatief goed houden van de zorg.' Tot de komst van Dekker zal Jaap van den Heuvel ad interim lid blijven van de raad van bestuur.

Oud-wethouder Den Haag

Sander Dekker was van 2006 tot en met 2012 wethouder in Den Haag. De VVD'er verliet de hofstad om staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap te worden. In 2017 werd Dekker minister voor Rechtsbescherming in het kabinet Rutte III. Sinds januari van dit jaar is Sander Dekker geen minister meer.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!