Elektriciteitshuisje bij Jutterskeet van Ome Jan verplaatst: 'Mooie oplossing, nu is iedereen blij'

'Ome' Jan van der Veer bij de nieuwe plek van het elektriciteitshuisje
'Ome' Jan van der Veer bij de nieuwe plek van het elektriciteitshuisje
DEN HAAG - Begin dit jaar stond er in het duin van de Jutterskeet van Jan van der Veer op Kijkduin ineens een elektriciteitshuisje. Zonder enige vorm van communicatie werd het gebouw in het door Jan aangelegde duin geplaatst. Inmiddels is het transformatorhuisje verplaatst en daar is Jan blij mee.
'Hij is mooi he?', zegt Jan met een cynische ondertoon als hij richting het transformatorhuisje loopt. 'Dit is de nieuwe plek. Veel beter natuurlijk dan de vorige plek. Iedereen is nu blij. Gemeente blij, ik blij, konijntjes blij en ook de wildplassers blij. Je kunt hier heerlijk stiekem plassen met uitzicht op de duinen,' grapt Jan. 'Het is echt een verbetering.'
Jan is echter niet van plan om het huisje mooi te maken. 'Ik ga er niks van maken. Ik heb het idee dat het 't mooist is als ie opgenomen wordt in de natuur. Als er van alles tegenaan groeit 'verdwijnt' 'ie in de bosjes.'

Vertrouwd gezicht

Al ruim twintig jaar is 'Ome Jan' een vertrouwd gezicht, net voor 'Strandslag 5' op Kijkduin. Jan van der Veer is strandjutter en verzamelt alles wat aanspoelt op het strand. Zijn jutterskeet is dan ook volledig gemaakt van op het strand gevonden voorwerpen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!