Twee auto's vol boodschappen en 2.500 euro ingezameld voor voedselbank

Janneke Holman (PvdA), Lenne Baboeram (GroenLinks) & Vincent Thepass
Janneke Holman (PvdA), Lenne Baboeram (GroenLinks) & Vincent Thepass © Floor Temmink
DEN HAAG - Maar liefst twee auto's vol en 2.500 euro hebben PvdA en GroenLinks ingezameld voor de Haagse voedselbank. Die maakt zich zorgen omdat door de stijgende prijzen meer mensen naar de voedselbank gaan. En dus komen ze eten tekort. 'We maken ons grote zorgen', zei Henk Baars, vicevoorzitter van Voedselbank Haaglanden eerder op Den Haag FM.
Van pasta en rijst tot koffie, soep in blik en zelfs pepernoten. De afgelopen week is er van alles ingeleverd bij de twee politieke partijen. Na de noodkreet van de voedselbank kwamen Janneke Holman (PvdA), Lenne Baboeram (GroenLinks) en Vincent Thepass (GroenLinks) in actie.
'Eén op de drie mensen dreigt in problemen te komen. Wij willen dat niemand in de honger en kou zit in de winter. Donaties zijn erg belangrijk', aldus de partijen.

Nog een actie

De actieweek was een succes. 'We zijn er heel blij mee!', zegt Holman in Bob Staat Op. Maandag vertrekken er twee auto's vol boodschappen naar de voedselbank. En het geld wordt overgemaakt naar Voedselbank Haaglanden.
Dit resultaat smaakt naar meer. De partijen denken er over om later dit jaar nog een keer zo'n inzamelweek te organiseren. 'Misschien rond Kerst een nieuwe actie.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!