'Ongedierte en overlast door voeren van duiven': gemeente start campagne tegen vogels voeren

Foto ter illustratie: Adam Rhodes (Unsplash)
Foto ter illustratie: Adam Rhodes (Unsplash)
DEN HAAG - Ongedierte, zieke vogels en vogelpoep op terrassen: het voeren van vogels kan vervelende gevolgen hebben, hoe leuk het ook kan zijn om te doen. Met de campagne 'Niet voeren', op woensdag afgetrapt op het Paul Krugerplein, hoopt de gemeente dit dan ook een halt toe te roepen.
Via posters in winkels en op straat wordt gevraagd om gevleugelde vrienden als duiven en meeuwen geen eten meer te geven. De gemeente legt uit waarom. 'Oud brood en andere etensresten trekt ongedierte aan. Vogelpoep op terrassen, gevels en balkons geeft veel overlast. Daarnaast worden vogels ziek als zij worden overvoerd.'
Stadsdeelwethouder Arjen Kapteijns hoopt dat de campagne bijdraagt aan een mooie wijk voor jong en oud: 'Een schone, leefbare en veilige wijk creëren we samen en zorgt ervoor dat bewoners zich fijn en prettig voelen.'

Ratten

De campagne duurt twee maanden en moet bijdragen aan het terugdringen van de overlast van plaagdieren, zoals ratten. Eind november kijkt de gemeente naar de resultaten. 'Mogelijk komen er dan permanente 'Niet voeren' borden op en rond het Paul Krugerplein', laat ze weten.
De stoep van het Paul Krugerplein en de Steinlaan is woensdag ook grondig gereinigd en de plaatselijke orac's zijn schoongespoten, laat de gemeente weten. Ook is er gesproken over de vervuilingsproblemen in de wijk.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!